Op donderdag 14 juli heeft Sophie Wilmès, nadat ze de premier op de hoogte bracht, haar ontslag als vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en de Federale Culturele Instellingen voorgelegd aan Z.M. Koning Filip, die het aanvaard heeft.

 

“De ziekte van mijn man zal een moeilijke strijd worden die ik aan zijn zijde en aan de zijde van onze kinderen wil voeren. Mijn huidige taken binnen de regering laten me dat niet toe. Met veel emotie denk ik aan alle mensen die ook moeten vechten tegen ziekte. Ik dank uit de grond van mijn hart de vele mensen, uit de hele maatschappij, die ons hebben gesteund, en dat nog altijd doen. Ik dank ook de premier en mijn federale collega’s die tijdens mijn afwezigheid de continuïteit hebben verzekerd. Aan hen, aan wie mij opvolgt en aan de hele regering wens ik succes en volharding, om de projecten en hervormingen die ons land zo hard nodig heeft, tot een goed einde te brengen.“

 

Sophie Wilmès blijft zich inzetten voor het Belgische volk, rekening houdend met haar familiale omstandigheden. Haar vertrek uit de regering betekent dat ze vanaf het begin van het nieuwe parlementaire jaar opnieuw zal zetelen in de Kamer. Zoals ze altijd heeft gedaan, zal Sophie Wilmès nauw samenwerken met haar parlementaire collega’s en met het partijvoorzitterschap, ten behoeve van haar land en haar medeburgers.