Nieuws


Sophie Wilmès spreekt met Gabrielius Landsbergis, minister van Buitenlandse Zaken van Litouwen

Vandaag had vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès een onderhoud met de Litouwse minister van Buitenlandse Zaken Gabrielius Landsbergis. De twee ministers bespraken de bilaterale en regionale samenwerking, onder meer tussen de Benelux en de Baltische staten, waarvan zij elk het voorzitterschap bekleden.

België kondigt 18 miljoen euro humanitaire steun aan voor Syrië

In het kader van de vijfde conferentie van Brussel over Syrië ('Supporting the future of Syria and the region'), kondigden vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir vandaag 18 miljoen bijkomende humanitaire steun aan voor de Syrische bevolking.

Sophie Wilmès zit ministeriële vergadering van Internationale Coalitie tegen Daesh voor

Vandaag zat vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès samen met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken een virtuele ministeriële vergadering voor van de Internationale Coalitie om Daesh te verslaan.

Sophie Wilmès ontmoet haar Amerikaanse ambtsgenoot Antony J. Blinken

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft vandaag haar Amerikaanse ambtsgenoot Antony Blinken ontvangen op het Egmontpaleis voor een eerste bilateraal onderhoud.

Plenaire vergadering van donderdag 25 maart 2021: mondelinge vragen

Antwoorden van de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse zaken op de mondelinge vragen over de reactie van China op de EU-sancties en de terugtrekking van Turkije uit de Conventie van Istanbul tijdens de plenaire vergadering van donderdag 25 maart 2021.

NAVO-ministeriële: conclusies

De vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, heeft deelgenomen aan de ministeriële vergadering van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO) in Brussel. Het doel van deze zitting was de transatlantische band en de waarden die ons verenigen opnieuw te bevestigen. Het was de eerste keer dat de nieuwe Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, deelnam aan een NAVO-bijeenkomst.

Ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken van de Bondsrepubliek Duitsland, dhr Heiko Maas

Vandaag dinsdag 23 maart, heeft de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès een ontmoeting gehad met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, de heer Heiko Maas, tijdens zijn bezoek aan Brussel voor de verschillende Raden van EU-ministers en de NAVO-ministeriële die deze week worden gehouden. Dat heeft de ministers toegelaten een reeks dossiers te bespreken die in die vergaderingen behandeld worden, zoals dat van Afhanistan, waar onze beide landen zich geëngageerd…

Raad van de Ministers van Europese Zaken van 23 maart: conclusies

Vandaag, dinsdag 23 maart, zijn vice-eersteminister en minister van Europese Zaken Sophie Wilmès en haar collega-ministers virtueel bijeen gekomen voor een Raad Europese Zaken, om onder meer de bijeenkomst van de staatshoofden en regeringsleiders van eind deze week voor te bereiden.

Ontmoeting met de minister van Europa en Buitenlandse Zaken van Frankrijk, dhr Jean-Yves Le Drian

Vandaag, maandag 22 maart, heeft vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès een ontmoeting gehad met de Franse minister van Europa en Buitenlandse Zaken, Jean-Yves Le Drian, tijdens zijn bezoek aan Brussel voor de Raad Buitenlandse Zaken van de EU-ministers en de NAVO-ministeriële die deze week worden gehouden.

Meer

Ik sta open voor al uw vragen en suggestiesAarzel niet om me een bericht te sturen.

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen


FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Karmelietenstraat 15 – 1000 Brussel, België

Tél : +32 (0)2 501.81.11
Email : contact@sophiewilmes.be
Fédérale website : https://diplomatie.belgium.be/

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen


FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Karmelietenstraat 15 – 1000 Brussel, België

Tél : +32 (0)2 501.81.11
Email : sophie.wilmes@premier.fed.be
Fédérale website : https://diplomatie.belgium.be/

Karmelietenstraat 15 - 1000 Brussel, België

© 2018 Sophie Wilmes | Alle rechten voorbehouden