Nieuws


Ontmoeting met de Servische Minister van Buitenlandse Zaken, Z.E. Nikola Selaković

Vandaag, donderdag 16 september, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Servië ontmoet, Z.E. dhr Nikola Selaković, ter gelegenheid van zijn bezoek aan Brussel.

Ontmoeting met de Vice-eersteminister van Montenegro, Z.E. Dhr Dritan Abazović

Vandaag, dinsdag 14 september, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, de Vice-eersteminister van de Republiek Montenegro ontmoet, Z.E. dhr Dritan Abazović, ter gelegenheid van zijn bezoek aan Brussel.

Interview De Zondag: “We moeten allemaal koelbloedig blijven”

Vandaag is Sophie Wilmès minister van Buitenlandse Zaken. Wij blikken terug op deze traumatiserende dag van twintig jaar geleden. We kijken ook vooruit naar een hete herfst voor de Belgische politiek. “Debat is noodzakelijk in een democratie, maar we moeten allemaal koelbloedig blijven”, zegt Wilmès, die ook vicepremier is, in dit zeldzame interview.

Interview La Libre Belgique: “Het doel is nu de evacuatieopdracht in Afghanistan te voltooien”

Twintig jaar na de aanslagen van 11 september en een bijna even lange interventie in Afghanistan die resulteerde in de machtsovername door de Taliban, kunnen de Westerse landen enkel nog trachten hun onderdanen die er nog aanwezig zijn, te exfiltreren. Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) blikt terug op deze gebeurtenissen.

Ontmoeting met de Colombiaanse Vicepresident en Minister van Buitenlandse Zaken, H.E. Marta Lucia Ramirez

Vandaag, donderdag 9 september, heeft de vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès haar Colombiaanse ambtgenote, mevrouw Marta-Lucia Ramirez, ontvangen.

Informele Raad van de Ministers van Buitenlandse Zaken (Gymnich): conclusies

Vandaag, vrijdag 3 september, zijn vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en haar collega-ministers op uitnodiging van het Sloveense voorzitterschap bijeen gekomen in Brdo, Slovenië, voor een Gymnich, een halfjaarlijkse informele Raad Buitenlandse Zaken. De ministers hebben het onder meer gehad over de situatie in Afghanistan, de relatie tussen de EU en de Golfstaten en de relatie EU-China.

NAVO- ministeriële: Afghanistan

Vandaag, vrijdag 20 augustus, heeft Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès via videoconferentie deelgenomen aan de buitengewone ministeriële bijeenkomst Buitenlandse Zaken van de NAVO, die werd georganiseerd naar aanleiding van de situatie in Afghanistan.

Update over de militaire evacuatie-operatie in Afghanistan (2)

Vandaag, woensdag 18 augustus, zijn de transportvliegtuigen voor de evacuatie van de Belgische onderdanen en rechthebbende opgestegen van Melsbroek naar Islamabad (Pakistan). De eerste C130 vertrok vandaag om 11u00, gevolgd door de tweede om 11u30. Deze namiddag, om 15u00, stijgt ook de A400M op.

Buitengewone Raad Buitenlandse Zaken: Afghanistan

Vice-eerste minister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft op dinsdag 17 augustus via videoconferentie deelgenomen aan een buitengewone zitting van de Raad Buitenlandse Zaken (FAC), die werd georganiseerd naar aanleiding van de jongste ontwikkelingen in Afghanistan, waar de radicaal-islamitische Taliban na een snelle opmars het land controleren.

Meer

Ik sta open voor al uw vragen en suggestiesAarzel niet om me een bericht te sturen.

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen


FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Karmelietenstraat 15 – 1000 Brussel, België

Tél : +32 (0)2 501.81.11
Email : contact@sophiewilmes.be
Fédérale website : https://diplomatie.belgium.be/

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen


FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Karmelietenstraat 15 – 1000 Brussel, België

Tél : +32 (0)2 501.81.11
Email : sophie.wilmes@premier.fed.be
Fédérale website : https://diplomatie.belgium.be/

Karmelietenstraat 15 - 1000 Brussel, België

© 2018 Sophie Wilmes | Alle rechten voorbehouden