Nieuws


MR wil het verzoek tot intrekking van het rijbewijs van de veroorzakers van de zwaarste ongevallen systematiseren

MR heeft een wetsvoorstel ingediend dat tot doel heeft te garanderen dat het rijbewijs van de daders van verkeersongevallen die leidden tot ernstige verwondingen of de dood, als gevolg van te hoge snelheid of rijden onder invloed, wordt ingetrokken tot aan het proces.

Sophie Wilmès krijgt het Grootkruis van de Orde van Verdienste van het Groothertogdom Luxemburg

De Eerste Minister van Luxemburg, Xavier Bettel, heeft Sophie Wilmès gisteren het Grootkruis van de Orde van Verdienste van het Groothertogdom Luxemburg overhandigd voor haar bijdrage aan de versterking van de banden tussen België en Luxemburg.

Sophie Wilmès keert terug naar het federaal parlement

Vandaag, donderdag 22 september, keert Sophie Wilmès terug naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Twee maanden geleden legde ze haar ministeriële functies neer om familiale redenen.

Sophie Wilmès legt haar functies in de federale regering neer

Op donderdag 14 juli heeft Sophie Wilmès, nadat ze de premier op de hoogte bracht, haar ontslag als vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken, Buitenlandse Handel en de Federale Culturele Instellingen voorgelegd aan Z.M. Koning Filip, die het aanvaard heeft.

Raad van de Ministers van Buitenlandse Zaken van 11 april: conclusies

Vandaag, maandag 11 april, was vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès in Luxemburg voor een Raad Buitenlandse Zaken. De besprekingen waren gewijd aan de huidige oorlog in Oekraïne en de laatste ontwikkelingen ter zake.

NAVO-ministeriële van 6-7 april: conclusies

Op woensdag 6 april en donderdag 7 april heeft vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès deelgenomen aan een ministeriële NAVO-bijeenkomst in Brussel. Deze tweedaagse bijeenkomst was gericht op de aanhoudende oorlog in Oekraïne, de laatste ontwikkelingen en de uitdagingen in verband met dit conflict die het Bondgenootschap rechtstreeks aangaan, vooral op de lange termijn.

Bilaterale ontmoeting met de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken, Z.E. Antony Blinken

Vandaag, woensdag 6 april, heeft vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès, een onderhoud gehad met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, dhr. Antony Blinken, tijdens een bilaterale ontmoeting in het Egmontpaleis. Het onderhoud richtte zich in eerste instantie op de aanhoudende oorlog in Oekraïne en de maatregelen die genomen werden en nog genomen kunnen worden om de Oekraïners te helpen.

Reactie op het arrest in hoger beroep betreffende de heer Rusesabagina

Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès heeft kennis genomen van de uitspraak van het Hof van Beroep van Kigali van vandaag, 4 april 2022, waarin onder anderen dhr. Paul Rusesabagina wordt veroordeeld.

Meer

Ik sta open voor al uw vragen en suggestiesAarzel niet om me een bericht te sturen.

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Federaal parlementslid en schepen
Eerste schepen in Sint-Genesius-Rode


Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Federaal parlementslid en schepen


Karmelietenstraat 15 - 1000 Brussel, België

© 2018 Sophie Wilmes | Alle rechten voorbehouden