Nieuws


Ministers Wilmès en Kitir houden strijd tegen gendergerelateerd geweld hoog op de agenda

25 november 2021 markeert de 30ste verjaardag van de internationale campagne "16 dagen activisme tegen gendergerelateerd geweld". Deze campagne loopt van 25 november (internationale dag tegen geweld tegen vrouwen) tot 10 december (internationale mensenrechtendag) met als doel geweld tegen vrouwen en meisjes uit de wereld te bannen.

Algemene beleidsnota Federale Culturele Instellingen: inleidende uiteenzetting

Vandaag, woensdag 24 november, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en van de Federale Culturele Instellingen Sophie Wilmès haar algemene beleidsnota over de Federale Culturele Instellingen toegelicht.

Gemeenschappelijke verklaring België en Frankrijk over bilaterale samenwerking op het gebied van Veiligheid en Terrorismebestrijding

De Eerste Ministers van het Koninkrijk België en van de Franse Republiek, Alexander De Croo en Jean Castex, zijn vandaag op uitnodiging van België in Brussel bijeengekomen, in aanwezigheid van de minister van Buitenlandse en Europese Zaken, Sophie Wilmès, en de minister van Europese Zaken, Clément Beaune, de ministers van Justitie, Vincent Van Quickenborne en Éric Dupond-Moretti, de ministers van Defensie, Ludivine Dedonder en Florence Parly, en de ministers van Binnenlandse Zaken, Annelies…

Bilaterale ontmoeting met de Staatssecretaris voor EU-Zaken van Frankrijk, Z.E. Clément Beaune

Vandaag, maandag 22 november, heeft vice-eersteminister en minister van Buitenlandse en Europese Zaken Sophie Wilmès een onderhoud gehad met de staatssecretaris voor Europese Zaken van de Franse Republiek, Clément Beaune. Dat gebeurde in de marge van de ontmoeting tussen de leden van de Belgische en de Franse regering in "Hertoginnedal"-formaat over veiligheid en de strijd tegen het terrorisme.

Bilaterale vergadering met de Duitse Minister van Staat voor Europa, Z.E. Michael Roth

Vandaag, maandag 22 november, heeft Sophie Wilmès, vice-eersteminister en minister van Europese Zaken, de Duitse Minister van Staat voor Europa ontvangen, de heer Michael Roth, ter gelegenheid van zijn bezoek aan Brussel in de marge van de Raad Europese Zaken.

Plenaire vergadering van donderdag 18 november 2021: mondelinge vragen

Antwoord van de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse zaken op de mondelinge vraag over het het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan (Nagorno-Karabach) tijdens de plenaire vergadering van donderdag 18 november 2021.

Strategisch Kompas van de EU krijgt vorm: “We moeten onze Europese veiligheid en Defensie zelf in handen nemen”

De ministers van Defensie en Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben maandagavond de eerste versie van het Strategisch Kompas van de Europese Unie besproken. Gezien de alsmaar toenemende mondiale competitie en toenemende dreigingen, moet de EU zich ontwikkelen tot een betrouwbare en geloofwaardige speler op veiligheidsvlak, die meer verantwoordelijkheid op zich neemt en in staat is in samenwerking met partners en indien nodig autonoom stappen te ondernemen.

Algemene beleidsnota Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel: inleidende uiteenzetting

Vandaag, dinsdag 16 november, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en van de Federale Culturele Instellingen Sophie Wilmès haar algemene beleidsnota Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel in de Commissie voor Buitenlandse Betrekkingen toegelicht.

Raad van de EU-Ministers van Buitenlandse Zaken van 15 november: conclusies

Vandaag, maandag 15 november, zijn vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en haar collega-ministers bijeen gekomen in Brussel voor een Raad Buitenlandse Zaken. Ze hadden het daarbij onder meer over de situatie in Belarus, Ethiopië, de Sahel en de Westelijke Balkan, en hebben conclusies goedgekeurd waarin de ondubbelzinnige steun wordt uitgesproken van de EU aan het Non-Proliferatieverdrag.

Meer

Ik sta open voor al uw vragen en suggestiesAarzel niet om me een bericht te sturen.

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen


FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Karmelietenstraat 15 – 1000 Brussel, België

Tél : +32 (0)2 501.81.11
Email : contact@sophiewilmes.be
Fédérale website : https://diplomatie.belgium.be/

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen


FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Karmelietenstraat 15 – 1000 Brussel, België

Tél : +32 (0)2 501.81.11
Email : sophie.wilmes@premier.fed.be
Fédérale website : https://diplomatie.belgium.be/

Karmelietenstraat 15 - 1000 Brussel, België

© 2018 Sophie Wilmes | Alle rechten voorbehouden