Nieuws


Raad van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken van 21 juni: conclusies

Vandaag, maandag 21 juni, zijn vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en haar collega-ministers bijeen gekomen in het Groothertogdom Luxemburg voor een Raad Buitenlandse Zaken.

Ontmoeting met de Minister van Buitenlandse Zaken van Jemen, Z.E. Ahmed Bin Mubarak

Vandaag, donderdag 10 juni, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, de minister van Buitenlandse Zaken van Jemen ontmoet, Z.E. dhr Ahmed Bin Mubarak. Dit jaar blikken onze landen terug op 50 jaar diplomatieke betrekkingen.

Ontmoeting met de premier van de Kurdish Regional Government in Irak, Z.E. Dhr Masrour Barzani

Vandaag, donderdag 10 juni, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès de eerste minister van de Kurdish Regional Government (KRG) in Irak ontvangen, naar aanleiding van zijn meerdaags bezoek aan België.

Verslag van het bilateraal bezoek aan Spanje

Op woensdag 2 juni heeft vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Wilmès een bilateraal bezoek gebracht aan Spanje. Dit jaar vieren ons land en Spanje het eeuwfeest van hun ambassades in Brussel en Madrid.

NAVO- ministeriële ter voorbereiding van de Top in juni: conclusies

Vandaag, dinsdag 1 juni, heeft Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès via videoconferentie deelgenomen aan de ministeriële bijeenkomst Buitenlandse Zaken van de NAVO, ter voorbereiding van de besprekingen van de Top van staatshoofden en regeringsleiders op 14 juni in Brussel; en van de acties die in het kader van het NAVO 2030-initiatief zullen worden uitgevoerd en die tot doel hebben het bondgenootschap te versterken en voor te bereiden op de…

Brand BOZAR : een overheidsopdracht voor de kritieke herstellingswerken

Vandaag, vrijdag 28 mei, heeft de ministerraad op voorstel van Sophie Wilmès, vice-eersteminister en minister van de federale culturele instellingen, en Mathieu Michel, staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen, beslist een openbare aanbesteding uit te schrijven voor de meest kritieke herstelwerkzaamheden na de brand in het Paleis voor Schone Kunsten.

Informele Raad van de Ministers van Buitenlandse Zaken van 27 mei: conclusies

Vandaag, donderdag 27 mei, zijn vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès en haar collega-ministers op uitnodiging van het Portugese voorzitterschap bijeen gekomen in Lissabon voor een Gymnich, een halfjaarlijkse informele Raad Buitenlandse Zaken. De ministers hebben het – onder meer in aanwezigheid van hun Jordaanse ambtsgenoot - gehad over actuele dossiers als het vredesproces in het Midden-Oosten en de situatie in Belarus.

Ontmoeting met de Hondurese Ministers Z.E. Lisandro Rosales Banegas en Z.E. Carlos Alberto Madero Erazo, en de Viceminister H.E. Karen Alejandra Najarro Bonilla

Vandaag, woensdag 26 mei, heeft de Vice-eersteminister en minister van Buitenlandse Zaken, Sophie Wilmès, een ontmoeting gehad met drie Hondurese Ministers ter gelegenheid van hun komst aan Europa.

Comité van Ministers van de Raad van Europa

Tussenkomst van mevrouw Sophie Wilmès tijdens het Comité van Ministers van de Raad van Europa op vrijdag 21 mei 2021.

Meer

Ik sta open voor al uw vragen en suggestiesAarzel niet om me een bericht te sturen.

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen


FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Karmelietenstraat 15 – 1000 Brussel, België

Tél : +32 (0)2 501.81.11
Email : contact@sophiewilmes.be
Fédérale website : https://diplomatie.belgium.be/

Voornaam*

Naam*

E-mail*

Bericht

Sophie Wilmès

Vice-eersteminister en Minister van Buitenlandse Zaken, Europese Zaken en Buitenlandse Handel, en de Federale Culturele Instellingen


FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

Karmelietenstraat 15 – 1000 Brussel, België

Tél : +32 (0)2 501.81.11
Email : sophie.wilmes@premier.fed.be
Fédérale website : https://diplomatie.belgium.be/

Karmelietenstraat 15 - 1000 Brussel, België

© 2018 Sophie Wilmes | Alle rechten voorbehouden