Toespraak voor de 75e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Vertrouwen – Verantwoordelijkheid – Engagement

SWP_2319

Antwoord op parlementaire vragen over de Nationale Veiligheidsraad van 23.09 en de Brexit

Deze namiddag kreeg ik in de Kamer mondelinge vragen over de Nationale Veiligheidsraad van gisteren 23 september en de EU onderhandelingen inzake Brexit.

Hoe je sociale contacten regelen ?

We zijn allemaal mensen van vlees en bloed. We hebben sociaal contact nodig. Drie belangrijke principes om onze sociale relaties te regelen, ondanks de epidemie, om jezelf en anderen te beschermen.

SWP_2073

Lancering van de strategie voor risicobeheer: responsabilisering

De Nationale Veiligheidsraad uitgebreid met de ministers-presidenten is samengekomen om zich te buigen over het werk van Celeval, aan wie gevraagd was een langetermijnvisie uit te werken voor risicobeheer.

Toespraak naar aanleiding van de 75e verjaardag van de Verenigde Naties

Na 75 jaar blijven de Verenigde Naties dé plek bij uitstek waar landen naar elkaar kunnen luisteren, in dialoog kunnen gaan, kunnen onderhandelen en aan een consensus kunnen werken. #UN75

© BELGA PHOTO THIERRY ROGE

Antwoord op het actualiteitsdebat

Het is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest dat deze regering moest werken binnen de strikte perimeter van het vertrouwen dat ons is gegeven. Maar dat we bovendien de afspraak met dit de Kamer op 17 september moesten respecteren. Dat is ook gebeurd.

© BELGA PHOTO THIERRY ROGE

Antwoord op parlementaire vragen

Tijdens het eerste vragenuurtje in de Kamer van het nieuwe politieke jaar beantwoordde ik vragen over het regeringsbeleid, de Europese klimaatambities, de verdeling van de EU-middelen van het Europees herstelfonds en de Coronacrisis.

Toespraak van de Eerste minister

De toekomst ligt in onze handen.

Toespraak van het “Vrije Debat” van de MR

Speech van vanmiddag, ter gelegenheid van le Libre Débat, georganiseerd door de MR.

125 jaar KBVB

Eerste spadesteek voor het nieuwe complex van de @RoyalBelgianFA in Tubeke, het huidige trainingscentrum van de @BelgianRedDevils en de @BelgianRedFlames. Blij dit mooie moment te kunnen delen met onze Belgische topatleten en voetbalprofessionals ⚽️

EU2020

Ontmoeting met de bilaterale EU-ambassadeurs en zaakgelastigden, in gegeven omstandigheden deels via videoconferentie. Interessante Q&A over intra-Belgische en belangrijke internationale aangelegenheden. Benadrukt dat België een land is van dialoog, compromis en consensus. 🇧🇪🇪🇺

‘Me opwinden? Ik heb mijn energie nodig voor nuttige dingen’ – De Standaard

Ons land heeft nood aan een regering met volheid van bevoegdheden, met een stevig plan. Ze moet zorgen voor steun, relance en stabiliteit. Het is belangrijk dat we snel duidelijkheid en perspectief geven aan de bedrijven, werknemers en kwetsbare mensen.